facebook

Nieuws

Wat zijn de beweegredenen van mensen om sieraden en juwelen te dragen? Welke verborgen betekenis kan er achter schuilgaan? Machteld komt ons daar woensdag meer over vertellen.

Dick werd verrast met een gemma-pincet voorzien van een demantoidje (zijn lievelingssteen)
Speld is vervaardigd door Stork Juweliers.

 

Machteld studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden. In 1993 is ze be√ędigd als taxateur gouden en zilveren voorwerpen bij de Kamer van Koophandel in den Haag. Gedurende tien jaar was ze werkzaam als expert voor Glerum Auctioneers in den Haag en Amsterdam en als adviseur voor diverse veilinghuizen. Vanaf 2003 werkt ze zelfstandig, meer informatie vind je bij https://machteldveenhoventaxaties.nl/.

Datum: 17 april 2024
Aanvang lezing: 19:45
Zaal open: 19:30
Locatie: Vrije Universiteit HG 14A33 (let op: nieuwe locatie!)

De ALV
Afgelopen maart was de Algemene Leden Vergadering. Maar liefst 13 leden (waaronder 5 bestuursleden, de 2 leden van de kascommissie en de dame van de catering) wisten de weg naar de Vrije Universiteit te vinden.

Een van de agendapunten was het vertrek van Dick als voorzitter. Hij heeft na zes jaar voorzitterschap het stokje overgedragen aan Gerrie Schaap.

De oude en de nieuwe voorzitter.

 

Na de vergadering hield Roel Jansen een leuke informele quiz, prijzen waren er niet te winnen maar allerlei aspecten van de gemmologie kwamen langs. De aanwezigen weten nu wel in welk mineraal op chinese tekens lijkende dendritische insluitsels voorkomen.

Chinese tekens in Beryl