facebook

Onze bijeenkomsten houden we (weer) op de VU, locatie HG 06A33. U vindt hier een routebeschrijving. De bijeenkomsten zijn gratis voor leden.

De avonden zijn ook toegankelijk voor niet-leden, deze betalen € 5,- voor binnenlandse sprekers, € 10,- voor buitenlandse.

Vooraanmelding is niet nodig.

Agenda 

  • Edelstenen en Juwelen door Joost Vlemmix FGA 18 oktober 2023 om 19:45

    Joost is meestergoudsmid en edelstenendeskundige.

  • Cameeën – meesterwerken in miniatuur 15 november 2023 om 19:45

    In 2022 deed het Rijksmuseum van Oudheden een van de grootste aankopen uit zijn geschiedenis: 444 cameeën uit de verzameling van Derek Content, de belangrijkste privéverzameling gesneden stenen ter wereld. De Amerikaan Derek Content is van Nederlandse komaf en heeft vanaf zijn vroegste jeugd cameeën verzameld, met een scherp oog voor kwaliteit. In de lezing ‘Cameeën – meesterwerken in miniatuur’ zal Ruurd Halbertsma, conservator klassieke wereld in het Rijksmuseum van Oudheden, ingaan op het ontstaan van de cameekunst in het Ptolemaeïsche Egypte en de bloei van deze techniek tijdens het Romeinse Keizerrijk en in latere perioden. Aan de hand van de verschillende thema’s die op de cameeën voorkomen, maken we een excursie naar de veelzijdige wereld van de klassieke oudheid.   

  • Najaarsborrel en veiling 13 december 2023 om 19:45

    *** Let op: is de tweede woensdag van december! ***

Archief

In het bijeenkomstenarchief vindt u de bijeenkomsten die al geweest zijn.