facebook

De cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen op de maandagavond. De eerste les is 16 september 2024 van 19.45-21.45 in het Noorddamcentrum. Adres Noorddammerweg 1, 1187 CM, Amstelveen.

U moet onze theoriecursus hebben gevolgd, of ruime ervaring met edelstenen bezitten. In het laatste geval is het handig om contact op te nemen met de cursusleider (Leone Langeslag) om te overleggen over deelname.

Er wordt gewerkt met refractometers, polariscopen, dichroscopen, spectroscopen, microscopen en een balans voor het bepalen van de soortelijke massa.

Eenvoudige refractometer

Elke lesavond kunnen 20 edelstenen van een bepaalde kleur onderzocht worden. Door onderzoek komt u er achter om welke steen het gaat en of het een natuurlijke, een behandelde of een synthetische edelsteen betreft. Onze docenten zullen u uitgebreid wijzen op de valkuilen. De cursus wordt met een toets en een certificaat afgesloten. 

Betaling

Het lesgeld bedraagt 200 euro voor 10 lessen. We hebben dit moeten verhogen vanwege de sterk gestegen kosten voor het huren van de lesruimte.

Het maximum aantal deelnemers is 15 personen, de inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. We hanteren een minimum aantal van acht deelnemers. De cursus gaat alleen door bij voldoende deelname.

Zodra we definitief weten of de cursus al dan niet doorgaat, rond 20 augustus, ontvangt u bericht.

Inschrijven voor de cursus

Annuleringsvoorwaarden